Vervoer

Vervoer

Eigen vervoer
Kom zo veel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of lopend, want de binnenstad is afgesloten tijdens het festival. Het busstation ligt op loopafstand van het Bevrijdingsfestival. Op 5 mei rijden de bussen volgens een uitgebreide dienstregeling.

Parkeren/bereikbaarheid
Voor meer informatie over de parkeermogelijkheden en verkeersmaatregelen vanaf 2 mei verwijzen wij u graag naar de bewonersbrief van de Gemeente Wageningen. Als u vragen heeft over deze tijdelijke verkeersmaatregelen, kunt u bellen met de servicelijn (0317) 492 466. U kunt bellen op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur. Op donderdag 5 mei en vrijdag 6 mei is de gemeente gesloten. Bij dringende verkeerszaken kunt u (alleen) op 5 mei contact opnemen met de afdeling handhaving (gemeente), tel. (0317) 492 636.
5 mei om 10.00 uur stellen Menzis en het Rijn IJsselcollege hun parkeerplaatsen open voor Kika. Bezoekers kunnen daar parkeren tegen een vrijwillige bijdrage. De ingang van beide terreinen is aan de Marijkeweg. Zodra de parkeerterreinen vol zijn, gaat de slagboom dicht. Uitrijden is altijd mogelijk. Het is op loopafstand van het festival en uiteraard is het voor een goed doel. U kunt een vrijwillige bijdrage doen. Tevens ontvangt u een bon voor een proefles bij Sportschool Enjoy eveneens aan de Marijkeweg.

Bussen
De bussen rijden als op maandag t/m vrijdag. Kijk voor vertrektijden op 9292.nl. Heb je een OV-chipkaart? Die is 5 mei gewoon geldig. Maar, er is ook een speciaal Bevrijdingsdagretour voor de prijs van €5,-! Geldig op één van de volgende trajecten:
• Station Arnhem – Wageningen busstation v.v.
• Station Ede-Wageningen – Wageningen busstation v.v.
• Station Tiel – Wageningen busstation v.v.
• Station Kesteren – Wageningen busstation v.v.
• Stations Veenendaal De Klomp/Veenendaal Centrum– Wageningen busstation
• Station Rhenen – Wageningen busstation

Laatste bussen
Om 0.45 uur vertrekken er nog bussen naar Arnhem, Ede-Wageningen, Kesteren, Rhenen, Tiel en Veenendaal. Je kunt dus vrijwel het hele festival blijven! Let op: de laatste rit van lijn 56 naar Heteren en Driel vertrekt om 19.59 uur. Wil je later op de avond nog naar Heteren of Driel? Reis dan met lijn 352 naar Arnhem en stap daar over op lijn 56. Lijn 352 vertrek 21.51 uur en geeft in Arnhem aansluiting op de laatste rit van lijn 56 naar Driel en Heteren.

Retourtje Bevrijdingsdag
Op 5 mei met de bus naar het Bevrijdingsfestival in Wageningen? Koop dan het speciale Bevrijdingsdagretour voor de prijs van €5,-! Het vervoersbewijs kun je op verschillende manieren aanschaffen:
• Vooraf via de website van ErvaarhetOV.  Vooraf en op 5 mei via de Syntus app.
• Op 5 mei bij het tijdelijke verkooppunt van Syntus op station Ede-Wageningen (€5,-) en op de campus van Wageningen Droevendaal
• Bij Connexxion nog een speciaal retour (€ 6) kopen; in Arnhem bij het kaartverkoopbusje op het busstation, vanuit Leersum of Veenendaal bij de chauffeur van de bus.

Treinen
Plan van te voren je heen- en terugreis met de NS Reisplanner en onderweg met de Reisplanner Xtra App.
Ook op 5 mei wordt er op diverse trajecten in het land door ProRail gewerkt aan het spoor. Dit kan betekenen dat je te maken krijgt met omreizen, een vervangende bus of voor de laatste trein eerder terug moet reizen.

Terug naar huis?
Vertrek op tijd van het evenemententerrein om je laatste trein of aansluiting te halen. Niet alle bestemmingen zijn aan het einde van de avond nog per trein bereikbaar. Gok niet op de laatste trein, deze kan erg druk zijn. Je kunt beter een trein eerder nemen. Hou rekening met de reistijd van de pendelbus van zo’n 25 minuten.
Op sommige trajecten rijden grotere treinen om iedereen veilig thuis te brengen, maar er rijden geen extra treinen.

Geldig treinkaartje
In de treinen en op de stations kan het drukker zijn dan normaal. Ook bij de kaartautomaten. Zorg vast voor voldoende saldo op je OV-chipkaart, ook voor de terugreis. Dat scheelt je tijd.

Nog geen OV-chipkaart? Koop dan online een e-ticket. Want met een e-ticket sta je nooit in de rij.

Lexkesveer pontje
Komt u met het veer? De laatste afvaart van het pontje (Lexkesveer) naar Zetten gaat om 02.00 uur.

Taxi’s
Er zijn twee opstapplaatsen voor taxi’s: op de Lawickse Allee op het parkeerterrein naast het voormalige van der Kolk pand en op de Walstraat ter hoogte van de Costerweg.